یک روز تمام راهکار در اولین کنفرانس ملی توسعه بازار و مدیریت نوین سازمان‌ در صنعت گردشگری

اولین رویداد از سلسله رویدادهای پرواز طبق زمانبندی اعلام‌شده در ۲۳ ام تیرماه ۱۴۰۱، در مجموعه هتل نوین پلاس مشهد و با حضور معاونت گردشگری استان و با استقبال جوامع صنفی موثر در این صنعت، از جمله جوامع هتلداران و مدیران هتل چهار ستاره و پنج ستاره مشهد و کیش ، مدیران آژانس های مسافرتی برتر، هیئت مدیره و اساتید اتاق بازرگانی در حوزه گردشگری، جامعه صنفی رستوران داران صاحب ستاره‌ی مشهد و فعالان موثر بخش خصوصی و دولتی گردشگری و شرکت های فناوری و دانش بنیان، برگزار گردید. 

 

این رویداد محتوا محور در حوزه گردشگری و فناور یهای دیجیتال، که توسط گروه توسعه سرمایه و مدیریت ملکا، بعنوان مشاور ارشد سازمانی آژانس تبلیغاتی راتین، همراه با این آژانس بعنوان یکی از پنج آژانس تبلیغاتی برتر کشور و با حمایت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان

و پارک علم و فن آوری خراسان رضوی  برگزار گردید؛ با حضور پرشمار اساتید گرانقدر و مدیران برتر کشور و حضور مدیران و فعالان بخش های دولتی و خصوصی مرتبط با گردشگری و همچنین کارشناسان و صاحبان زبده کسب و کارهای حوزه دیجیتال، توانست اقدامی ماندگار و موثر در شناخت چالشهای اساسی صنعت‌گردشگری، شناخت و تحلیل نیازها و کاستی های دانش محور این صنعت و همچنین راهکارهای تحول دیجیتال و حرکت سمت و سوی جهان شمول این صنعت انجام‌دهد. 

 

سخنرانی افتتاحیه، همراهی اداره میراث فرهنگی استان 

 

در ابتدای جلسه مدیران گروه توسعه سرمایه و مدیریت ملکا و آژانس راتین صمن خوشامدگویی به مدیران، فعالان و صاحبان کسب و کارهای گردشگری، به بیان اهداف اولیه کنفرانس پرداختند.

در ادامه و به رسم همراهی میراث فرهنگی استان، جناب آقای مهندس بیدخوری، معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، سخنرانی افتتاحیه کنفرانس را ایراد کردند.

ایشان با اشاره به اینکه پس از فرارسیدن کرونا و در دو سال گذشته، شرکت‌ها و کسب‌و‌کارهای حوزه سفر در کشورمان با مشکلات فراوانی روبه‌رو شده اند. اذعان داشتند که در دنیای جدید، همه کسب‌و‌کارها نیاز دارند خود را به دانش و تجهیزات به‌روز مجهز کنند و این موضوع می‌تواند منجر به رشد و توسعه ویژه حوزه زیارت در مشهد شود.

 

لزوم توجه به این حوزه زمانی پررنگ‌تر می‌شود که مشاهده می‌کنیم رشد و توسعه حوزه زیارت در کنار تمامی تأثیرات معنوی که به همراه دارد، می‌تواند نقش ویژه‌ای در ایجاد اشتغال، ورود ارز به کشور و هم‌چنین توسعه درآمدهای پایدار برای مشهد و کشور شود.در واقع، امروز همه دولت‌های دنیا به اهمیت صنعت گردشگری پی برده‌اند و به دنبال این هستند تا از ظرفیت‌های اقتصادی آن برای بهبود وضعیت اقتصادی مردم خود بهره‌مند شوند.

مهندس بیدخوری با باین اینکه مشهد در این زمینه از ظرفیت‌های فراوانی برخوردار است و استفاده از فناوری‌ها و ایجاد تحول دیجیتالی در این بازار می‌تواند حوزه زیارت را هر روز پر قدرت‌تر از گذشته کند، اعلام کردند برای رسیدن به این هدف نیاز داریم که در کنار دولت، افراد و استارت‌آپ‌های بخش خصوصی هم با ایده‌های نوآورانه و خلاق و استفاده از آخرین فناوری‌های روز دنیا به رونق و توسعه این بازار کمک کنند تا بتوانیم در افقی میان‌مدت شاهد رشدی چشمگیر در خدمات حوزه زیارت مشهد باشیم و در کنار آن صنعت گردشگری را در تمام کشور دچار تحول کنیم  

 

پنل اول کنفرانس ؛ بازیگران بزرگ آنلاین و چالش های آنها 

 

پس از سخنان افتتاحیه معاونت گردشگری استان؛ جناب مهندس علیزاده مدیر آژانس تبلیغاتی راتین در سخنانی که با موضوع 《 آقای علیزاده سخنرانی خود را با موضوع: «واقعیت خرید و سوشال مدیای امروز و آینده» بیان کردند به بررسی آماری و تحلیلی آنچه در دوران کرونا و پساکرونا بر بازار به ویژه بازار گردشگری گذشت پرداختند.

ایشان در سخنان خود با ذکر این نکته که یک اتفاق و رخداد در تمام بحران‌ها تکرار می‌شود، یعنی در اوج بحران توجه عمومی به بالاترین حد ممکن می‌رسد و در صورت ادامه پیدا کردن بحران مانند کرونا، توجه عمومی به مراتب کاهش می‌یابد. این امر را نتیجه یک واقعیت اثبات شده دانستند: 

” بحران فعلی دو حالت دارد، یا وارد یک بحران‌ عمیق تر و شدیدتر خواهیم شد یا شرایط به سمت نرمال ولی با وجود بحران پیش خواهد رفت که اکنون در شرایط نرمال دارای بحران هستیم.”

مهندس علیزاده با بیان آمار و اطلاعات تحلیلی معتقد بودند که : 《 اگر برند جدیدی وارد بازار شود و در جای درست و زمان درستی قرار بگیرد،می‌تواند ۳۰ درصد تا ۴۳ درصد از انتخاب‌های مشتری را به دست بیاورد، و الان در روزی قرار داریم که میتوان وارد بازار شد و سهم‌بالایی از بازار را گرفت.》 

 

در ادامه اولین‌ پنل کنفرانس، با موضوع بازیگران بزرگ آنلاین و چالش های آنها، با سخنرانی جناب اقای دکتر علی جاهدی ، مدیر پنل و ریاست پردیس ict پارک علم و فناوری خراسان آغاز گردید.

در ابتدای امر دکتر جاهدی به بیان نکاتی درباره لزوم نوین سازی و دیجیتالی شدن تمام حوزه های مرتبط با گردشگری و استفاده از پلتفرم های مختلف آنلاین در تمامی بخش ها پرداختند.

ایشان در قسمتی از سخنان خود بدین موضوع پرداختند که، دکتر جاهدی: 《نباید تحول دیجیتال را منحصر به استفاده از اینترنت و تکنولوژی بدانیم》 زیرا فقط در آسیا که میزان کشورهای توسعه یافته از دیگر مناطق جهان کمتر است، ۸۵ درصد از مشاغل در مدت کمتر از ۵۰ سال، به دلیل تحول دیجیتال بالاجبار حذف شده یا تغییر کرده اند. سخنان ایشان در انتها به این سوال مهم ختم شد که: 《 تحول دیجیتال و انلاین شدن حوزه گردشگری چیست و چه چالش‌هایی دارد؟》 

 

سپس با دعوت از دیگر حاضران پنل توسط مجری مراسم اولین پنل کنفرانس توسعه بازار و مدیریت نوین سازمان در صنعت گردشگری آغاز گردید.

جناب محسن قاسمی؛ از مدیران با تجربه در ری استارت شرکت های حوزه گردشگری وجناب آقای مصطفی ندافی؛ موسس و بنیانگذار رسپینا از اولین سامانه های خرید آنلاین بلیت پرواز و اقامت هتلی در ایران، اعضای پنل اول کنفرانس بودند که در کنار میثم کیهانی، مدیر تبلیغات و بازاریابی سفرمارکت که بدلیل ابتلا به کرونا به صورت آنلاین در پنل حضور داشت به بحث و تبادل نظر در مورد چرایی و چیستی فضای آنلاین و چالش های آن، در صنعت گردشگری پرداختند. 

 

حاضران در پنل که هر کدام مدیریت یکی از سامانه های مهم و فعال در صنعت گردشگری را بر عهده دارند، همگی متفق القول بودند که دیکر کسب و کارهای این حوزه نباید به عنوان رقیب به آنها نگاه کنند و باید با همراهی و همکاری در این مسیر اجتناب ناپذیر، موجب رشد و توسعه کسب و کارهای فعال در این صنعت شد.

همانطور که میثم‌کیهانی در قسمتی از صبحت های خود این اینگونه بیان کرد: 《 قرار نیست کسب و کار کسی حذف شود یا از بی برود ما باید با همراهی تمام بخش های فعال موجب رشد کسب و کار کل حوزه گردشگری شویم.》

جناب آقای ندافی نیز در جمع بندی خود با اشاره به اهمیت تغییر و تحول در افکار مدیران این بخش، با تایید سخنان جناب اقای قاسمی که گفته بودند: 《 تحول دیجیتال موجب بلوغ گردشگری شده است.》 

اذعان داشتند: 《 تحول دیجیتال یعنی تغییر روش ها و مدل فکر کردن، قرار نیست با تحول دیجیتال سهم بازار کسب و کارهای سنتی را بگیریم ولی باید افکار و روشهای ما متحول شود.》

 

اشتراک گذاری